Transponder


De daghuur van een transponder is € 15,-. De coureur kan de huur transponder, inclusief houder, na de keuring op de crossdag ophalen bij de jurywagen. Na de cross, doch uiterlijk voor de prijsuitreiking verwachten wij de huurtransponders + houder bij de jurywagen retour.


In de meeste klassen zullen de coureurs al over een transponder beschikken.
Wij verzoeken iedereen die een transponder heeft, dit te vermelden op het inschrijfformulier onder "transpondernummer".

Transponders zijn eventueel ook te koop bij bijvoorbeeld Rikken-Tuning-Sport-Timing, website www.rt-sport-timing.nl, email rt.sporttiming@ziggo.nl.

De transponders zijn niet goedkoop, maar gaan bij juist gebruik gemakkelijk 5 jaar mee.  

De transponders zijn verkrijgbaar voor +/- 300 euro inclusief btw (actuele prijzen opvragen).
Het gemak van de transponder heeft zich al bewezen bij ACON - FAC - Lelystad - Emmen - NAC - Posterholt - MAB Texel - Venray etc.

 

Montageplek transponder

 

Om goed te werken dient de transponder zo op de auto geplaatst te zijn dat er geen ijzer of ander materiaal tussen de transponder en de baan zit. Plaats de transponder nooit horizontaal, omdat u anders niet geteld wordt. De rijder is zelf verantwoordelijk voor een juiste montage. Protest tegen het niet geteld worden door ondeugdelijke montage is niet mogelijk.


De positie in het raamvenster aan de linker of rechter zijde is de enige optie! 


Komt u bij start/finish op één of andere manier naast de baan en niet over de lus, dan wordt die ronde niet geteld. Ook hier is geen protest tegen mogelijk